LUUMUKIISELI

Ainekset

5 annosta
    • 7dlvettä (tai laimennettua mehua)
    • 3/4dlsokeria
      • 1kanelitanko
  • tai
    • 1tlPirkka kanelia
    • 1/2dlvettä
    • (1 rklsitruunan- tai limetinmehua)

Valmistus

30 – 60 min

  1. Pane kattilaan luumut, vesi (mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
  2. Nostele kypsät luumut tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko. Suurusta liemi 1/2 dl:aan vettä sekoitetuilla perunajauhoilla. (Lisää sitruunan- tai limetinmehu.) Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli luumujen päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *