Ainekset
5 annosta
-
- 1ps(250 g)Pirkka luumuja
- 7dlvettä (tai laimennettua mehua)
- 3/4dlsokeria
-
- 1kanelitanko
- tai
- 1tlPirkka kanelia
- 1/2dlvettä
- (1 rklsitruunan- tai limetinmehua)
- 2 1/2rklPirkka perunajauhoja
Valmistus
30 – 60 min
- Pane kattilaan luumut, vesi (mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
- Nostele kypsät luumut tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko. Suurusta liemi 1/2 dl:aan vettä sekoitetuilla perunajauhoilla. (Lisää sitruunan- tai limetinmehu.) Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli luumujen päälle.